Pilnaties įtaka eismo įvykiams JAV

Nelaimės

Tikrinama hipotezė: 

Ar pilnatis turi įtakos eismo įvykiams Jungtinėse valstijose 2021 metais. 

 

Daugiau nei 50% duomenų sudaro iš 2021 metų laikotarpio. Koordinates pakeičiama į str tipą, kad vėliau būtų galima naudoti "location" funkcijoje. Pagal koordinates ištraukiami miesto pavadinimai, jei neranda gražina Nan. Susikuriamas naujas dataframe kur nėra miestų. Konvertuoja US laika į CET. Išskiriami įvykiai pilnaties metu. 

 

PASTEBĖJIMAI: 

- Tiek pilnaties, tiek nepilnaties metu daugiausiai įvykių penktadieniais. Galima teigti, kad penktadienis pavojingiausia diena vairuotojams. 

- Bendrai įvykių kiekis išauga žiemos sezonu. Pilnaties metu ypač išsiskiria lapkritis. 

- Žiūrint į valandinį pasiskirstymą matosi beveik identiškas išsidėstymas, dominuoja darbo pradžios ir pabaigos valandos, tai įrodo eismo piką, nepaisant ar pilnatis ar ne. 

- Dienų paskirstymas per daug nieko nesakantis, nėra kažkokių akivaizdžių išsišokimų. Pilnaties dienos parodo, 2021 metais pilnas būdavo mėnesio gale. 

- Net 8 mėnesiai, kai pilnaties dieną įvykusių įvykių skaičius lenkia likusių mėnesio dienų vidurkį. Ypač išsiskiria lapkritis. 

- Žiūrint į daugiausiai dienos įvykių per mėnesį, vaizdas visai kitas, nei su mėnesių vidurkiais. Lapkritį per pilnatį buvo daugiau įvykių.

 

Išvada
Buvo tikrinama ar pilnatis turi įtakos eismo įvykiams Jungtinėse valstijose. Nors pilnaties metu 2021 metais įvyko 4,7% daugiau eismo įvykių lyginant su kitomis dienomis, sunku įrodyti ar tai tikrai pilnaties efektas, reiktų daugiau faktorių tikrinti ar lokacijų. Kadangi mėnulio fazė buvo Europos laiku, konvertuojant dalis įvykių per pilnatį pasiskirstė per kelias dienas, tai galimai galėjo paveikti galutinį rezultatą.

Visgi hipotezė nei paneigta, nei įrodyta.

naujiena
video
video
video