Rūbu pardavimai

Įmonės

Pardavimų analizė

Pardavimai pagal periodus

Pajamos per mėnesį

 

1. Kuriais mėnesiai yra didžiausios pajamos?

2. Ar pajamos didesnės prieššventiniu laikotarpiu?

2. Kaip pardavimuose atsispindi metų pradžios išpardavimai?

- 2020 metais didžiausios pajamos fiksuotos sausio, vasario ir rugpjūčio mėnesiais. Tuo tarpu 2021 metais daugiausia pajamų pardavus prekes gauta kovo, balandžio ir rugsėjo mėnesiais. Pardavimų sumos ir mėnesio ryšio sunku nustatyti - parduotų prekių kiekis taip pat neturi tendencingumo lyginant skirtingus metus.

- Ir 2020 ir 2021 metais stebimas didesnis pelnas gruodžio mėnesį, palyginus su lapkričio, tačiau jis yra nežymus, ir bendrai metų eigoje prieššventinis laikotarpis nėra susijęs su didesniais pardavimais.

- 2020 metų pradžia ir parduotų prekių kiekiu ir pajamomis išsiskiria, kai 2021 metais tokio padidėjimo nėra. Reikia detalesnės analizės, kas lėmė tokius rezultatus 2020 metais, ar tai parduotuvės ir interneto pirkėjais, gal buvo stambūs partnerių pirkimai.

 

Pardavimai pagal savaitės dieną

1. Ar savaitės diena turi įtakos pardavimams?

 

Pelnas ketvirčiais

1. Ar pelnas 2021 metais didesnis nei 2020 metais?

2. Ar galima teigti, kad pelnas visus ketvirčius 2021 metais didesni?

3. Ar pelningumas(marža) kito 2 metų bėgyje?

- 2021 metais pelnas buvo 85 tūkstančiais didesnis nei 2020 metais.

- Nors vertinant rezultatus kas mėnesį tendenciją sunku įvertinti, tačiau žiūrint pelną ketvirčiais, matome, jog visi ketvirčiai 2021 metais buvo pelningesni.

- Nors pelningumas skirtingiems pirkimams labai 'išsibarstęs', vidutinė marža yra gana stabili.

 

Prekės

Dažniausiai parduodamos prekės

1. Kokios yra dažniausiai parduodamos prekės?

- Dažniausiai parduodama prekė yra - plastikinis maišelis - įsigytoms prekėms susidėti. Įvertinus parduotų prekių kiekį ir gautą pelną, matome, jog reikia detaliau įvertinti parduodamas prekes ir jų pelningumą.

 

Pelningiausios prekės

1. Ar prekės, kurių pelningumas(marža) didžiausias - neša daugiausia pelno?

- Ne. Prekių pelningumo skaida yra labai didelė. Daugiausia pelno neša prekės kurių pelningumas 0,3-0,5 (30-50%). Jei tarp daugiausiai parduotų prekių matėme įvairesnių prekių (inventorius, viršutiniai rūbai, kojinės, medaliai), tai tarp daugiausia pelno atnešusių yra vien viršutiniai sportui ir laisvalaikiui skirti rūbai.

 

Rūbų pardavimai pagal dydžius

1. Kokie rūbų dydžiai yra populiariausi?

-Dažniausiai perkami rūbai, kurių dydis yra 'M', po to 'L' ir 'S'. 'XS' rūbų parduodama tris kart mažiau ne 'S', XXL dydžio rūbų parduodama apie 200 per metus. Rūbų pardavimo pagal dydžius tendencija atitinka 2020 ir 2021 metais.

 

Padaliniai

- Kaip pasiskirsto pardavimai padaliniuose?

- Ši lentelė reikalauja detalesnės analizės. 'Sandėlys' - pagrindinis padalinys, iš kurio parduodamos prekės - tai apima ir interneto pirkėjus, ir pardavimus juridiniams asmenims. DI Šiaurė yra prekių likučių išparduotuvė - todėl jos pelningumas mažiausias. Vilnius Outlet kol kas tik 10 vietoje, nes atidaryta tik 2021 metų spalio pabaigoje.

 

Išvados

- 2021 metais gauta daugiau pajamų (ir pelno) pallyginus su 2020 metais. Ta pati tendencija visais ketvirčiais.

- Daugiausia pelno nešančios prekės - sporto ir laisvalaikio viršutiniai rūbai. Dažniausia parduodami M dydžio rūbai, toliau seka L ir S.

- Linijinė Regresija prognozuojant pardavimo kainą pagal savikainą esamiems duomenims netinka, dėl daug šalutinių, kinamųjų, kurie taip pat lemia pardavimo kainą.

naujiena
video
video