Kino industrijos analizė

Filmai

Kino industrijos analizė

Duomenų rinkinio apžvalga
Duomenys yra paimti iš https://www.kaggle.com/ - didžiausios pasaulyje duomenų mokslo bendruomenės. Duomenų rinkinį sudaro filmai, išleisti iki 2017 m. liepos mėn, suirinkti iš „MovieLens“ internetinės rekomendacijų sistemos, kuri rekomenduoja filmus žiūrėti savo vartotojams, atsižvelgiant į jų pasirinktus filmus, filtruojant narių filmų įvertinimus ir filmų peržiūras.

Pagrindiniai iškelti klausimai

  • Kurie filmai daugiausiai uždirbo? Didžiausio biudžeto filmai?
  • Kurie filmai buvo nuostolingi?
  • Kurie režisieriai yra sukūrę daugiausiai filmų?
  • Kokio žanro filmų yra kuriama daugiausiai?
  • Kokie žodžiai yra dažniausiai pasikartojantys filmų pavadinimuose?
  • Kurie filmai TMDB bendruomenės įvertinti geriausiai?
  • Kaip kito filmų ilgis bėgant metams?


Hipotezė- Kino pramonę valdo vyrai?

1. Kurie filmai daugiausiai uždirbo? Didžiausio biudžeto filmai?
Didžiausio biudžeto filmas 'Karibų piratai:ant keistų bangų' Didžiausio uždarbio filmas 'Avataras' Didžiausio biudžeto ir didžiausio uždarbio diagramose matome, kad pasikartoja tik 2 filmai, todėl teigti, kad daugiausiai uždirba didžiausio biudžeto filmai nėra visai teisinga :)
Pelningiausias filmas 'Avataras'. Neįtikėtina, kaip sėkmingi filmai uždirba daugiau nei jų biudžetas. Avataras uždirbo 10 kartų daugiau nei buvo jo biudžetas. „Avengers: Age of Ultron“, šio sąrašo apačioje, beveik 4 kartus viršijo savo biudžetą.


Kurie filmai buvo nuostolingi?
Šiek tiek nustebau pamaciusi „The Lone Ranger“ šio sąrašo viršuje. Nors nežiūrėjau šio filmo, žinojau, kad jame vaidina Johnny Depp'as, ir maniau, kad jis buvo sėkmingas. Vadinasi ne visada geras ir žinomas pagrindinis aktorius garantuoja filmui sėkmę.


Kurie režisieriai yra sukūrę daugiausiai filmų?
Smagu matyti kad naujoji karta dar nepasivijo senosios kartos, daugiausiai filmu sukurę režisieriai yra senosios kartos kurejai, tokiu filmų kaip 12 įtūžusių vyriškių (1957m.) Kasablanka (1942 m.) Psichopatas(1960 m.). Iš produktyviausių režisierių Top 10 tik 2 režisieriai yra dar gyvi, tai Woody Allen (86metai) ir Werner Herzog (79m) Kitas idomus dalykas yra tas, kad nors ir amerika garseja savo filmu industrija taciau 4 is 10 sio saraso rezisieriu nera amerikieciai: Michaelas Curtizas buvo vengrų kilmės amerikiečių kino režisierius; Alfredas Hičkokas – kino režisierius ir prodiuseris, kilęs iš Didžiosios Britanijos Werneris Herzogas yra vokiečių kino režisierius Ernstas Ingmaras Bergmanas – garsus švedų teatro ir kino režisierius, Taip pat produktyviausių režisierių sarase nera moteru…


Kurie filmai TMDB bendruomenės įvertinti geriausiai?
„Shawshank Redemption“ ir „The Godfather“ yra du geriausiai TMDB bendruomenės įvertinti filmai. Įdomu tai, kad jie taip pat yra 2 geriausi filmai IMDB 250 geriausių filmų sąraše. Taip pat, įdomu tai, kad 8 iš 10 geriausiai įvertintų filmų buvo išleisti dar prieš 2000m.


Kino pramone valdo vyrai?
Nors ir neturime visų režisierių lyties duomenų, gana akivaizdu, kad moterų visame pasaulyje filmų kūrimo pramonėje yra mažuma. Tačiau galime pastebėti kintantį augimą 2000 m.

naujiena
video